Pokaži, pa ću znati

Grupa entuzijasta iz Titela pokrenula je akciju pod nazivom „Pokaži, pa ću znati“ sa osnovnim ciljem da se sačuvaju od zaborava stara jela, rukotvorine…


        Manifestacija koja  je zakazana za 7. oktobar na gradskom trgu u Titelu naišla je na veliki interes ne samo Titeljana i mesta koja pripadaju ovoj opštini, nego i šire. Očekuje se preko 300 učesnika – žena iz Titela, Šajkaša, Loka, Vilova, Gardinovaca i Mošorina sa starim jelima i rukotvorinama, ali i gošćama iz Temerina, Perleza, Knićanina, Čuruga … Na štandovima će osim jela zainteresovani moći pokazati deo tradicije kraja koji predstavljaju – ne samo gde sada žive, nego i krajeva iz kojih su došli. U prigodnom programu predstaviće se AKUD „Jovan Popović“, MKUD „Tiski cvet“ i Plesna škola „Zec“, svi iz Titela, AKUD „Vuk Karadžić“ iz Temerina, nastupiće polaznici novosadske i zrenjaninske muzičke škole, Gojko Todorović, pisac i glumac iz Šajkaša. Svakako će  posebno biti interesantan zajednički  nastup titelskih harmonikaša, od najmlađih do veterana, a najavljen je dolazak najboljeg dobošara Vojvodine, Jovana Čudanova iz Kikinde.

         U slučaju lošeg vremena organizatori su predvideli i rezervnu varijantu za održavanje manifestacije, hol Osnovne škole „Svetozar Miletić“.


Autor: Dušanka Buvač
Datum: 02, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *