Sve manje osnovaca

U Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Titelu sa područnim odeljenjima u Loku, Vilovu i Gardinovcima iz godine u godinu smanjuje se broj đaka, a time i broj odeljenja.

         Po rečima direktora škole Laze Paroškog ove godine će imati 51 odeljenje ili dva odeljenja manje nego prošle školske godine. U prve razrede upisano je samo 70 učenika, u odnosu na 77 u prethodnoj godini – u Titelu 45 učenika, od toga 27 u donjoj školi i 18 u gornjoj školi, Loku 6, Vilovu 8 i Gardinovcima 11 učenika i samo pet odeljenja. Još ove školske godine iz škole će izaći 8, a već naredne samo 5 odeljenja. Škola broji 820 učenika, od toga je 36 učenika koji pohađaju nastavu u 5 specjalnih odeljenja gde nije najadekvatnije zastupljen nastavni kadar. Nastavljanjem tendencija smanjenja đaka u dosta tešku situaciju dovodi se rad škole, tvrdi Paroški.

         U školi su zadovoljni ostvarenim uspehom u prošloj školskoj godini i rezultatima koji su učenici ostvarili na takmičenjima. Pripreme za početak nove školske godine su privedene kraju, a 3. septembra školsko zvono, učitelji i nastavnici će spremno dočekati učenike.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 26, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *