Memorijalna fudbalska utakmica u Šajkašu

Tragedija koja se ne zaboravlja

        Ovih se dana navršava dvadeset osam godina od teške saobraćajne nesreće u kojoj su, u autobusu na autoputu kod Popovače u Hrvatskoj, vraćajući se sa turnira koji su organizovali naši radnici u Beču, stradali fudbaleri i simpatizeri Borca iz Šajkaša. Život su tada izgubili: Branislav Pavkov, Đorđe Vlaškalija i Dušan Marjanov (fudbaleri), Rade Đurić i Branko Nikolić (navijači) i devetogodišnji Slobodan Makivić, koga su roditelji poslali kod babe i dede u Šajkaš. U znak sećanja na ovu tragediju, Fudbalski klub Borac organizuje tradicionalnu memorijalnu utakmicu sa prijateljskim klubom Novi Sad.

          Pre početka utakmice, fudbaleri Borca položili su cveće na grobove poginulih fudbalera i simpatizera ovog kluba, dok su fudbaleri Novog Sada položili cveće na spomen ploču stradalima, koja se nalazi na upravnoj zgradi Borca.

          Utakmica između Borca i Novog Sada započela je minutom ćutanja. Bio je to susret starih prijatelja, u kome je rezultat bio u drugom planu. Ipak je Novi Sad dominirao čitavim tokom susreta, postigavši u svakom poluvremenu po dva pogotka, dok niko od fudbalera Borca nije uspeo da zatrese protivničku mrežu. Dakle, Borac – Novi Sad 0:4 (0:2).

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 22, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *