Vojvođanska liga Zapad – seniori

JUGOVIĆ–MLADOST(TURIJA)1:0(1:0)

KAĆ. – SC “Siget”. Gledalaca 400. Sudija: Maletin (Bačka Palanka) 7. Strelac: Samardžić u 45. minutu. Žuti kartoni: Samardžić, Delić (Jugović), Glavardanov, Dudvarski (Mladost).

JUGOVIĆ: Suvara 7,5, Živanov 7,5, Hader 7, Lakić 7,5, Petrović 7,5, D. Srdić 7, Nišić 7,5 (od 89’ Delić /), Plavšić 7,5, Tepić 7 (od 46’ Blažić 7,5), Samardžić 7,5, Antonić 7 (od 46’ Marić 7).

KULPIN: Stanojev 7,5, Stanković 6,5, Sekulić 6,5 (od 78’ Ćuk 7), Šeguljev 7, Karanović 7, Gavrilov 7, Dudvarski 7, S. Stankov 7, Naumov 6,5 (od 46’ Filipović 7), Bojović 7,5, A. Stankov 6,5 (od 46. Glavardanov 7,5).

Igrač utakmice: Vladimir Samardžić (Jugović).

Na premijeri u Kaću viđena su dva potpuno različita poluvremena. U prvih 45 minuta igrači oba tima brojnim gledaocima priuštili su pravu uspavanku, sa vrlo malo uzbuđenja, pri čemu su gosti imali blagu inicijativu. Turinci su i prvi pripretili u 28’, kada je posle kornera Dudvarski iz blizine glavom šutirao pravo u odlično postavljenog Suvaru, a narednu priliku beležimo desetak minuta kasnije, kada se posle upotrebljive povratne lopte napadači Mladosti nisu dobro snašli u petercu Jugovića. Na drugoj strani, pažnje vredan bio je samo šut Živanova sa distance koji je završio tik iznad prečke. Ipak, u poslednjem minutu prvog poluvremena, nakon kornera za gostujuću ekipu, “plavo-beli” su organizovali sjajnu kontru u čijoj završnici je Antonić iz prve proigrao Samardžića koji sa petnaestak metara iz trka pogađa stativu od koje se lopta odbija u mrežu, za vođstvo i veliku radost domaćih igrača i simpatizera.

Drugo poluvreme je bilo daleko sadržajnije, uz brojne prilike za promenu rezultata na obe strane, ali treba istaći da su izrazitije bile one na koje su propustili domaći napadači. “Tobdžije sa Sigeta” se nisu zadovoljile odbranom prednosti, već su preuzele kontrolu nad utakmicom, pa je prava šteta što vrlo dobru igru u drugih 45 minuta nisu krunisali sa još jednim ili dva pogotka. Šanse su u serijama propuštali Samardžić, Marić i Plavšić, a na drugoj strani Suvara je u dva navrata sjajno intervenisao i sprečio izjednačenje.

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, treba istaći da je pobeda Jugovića u potpunosti zaslužena, a za očekivati je da Kaćani u narednim kolima pružaju sve bolje partije, naročito kada pravo nastupa stekne pouzdani Bojović i na teren se vrate povređeni Perić i odlični bonus Čičak.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 20, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *