Treća „Pečurkijada“ u Loku

U organizaciji Ekološkog društva „Forland“, a pod pokroviteljstvom Opštine Titel, u Loku će se 2. avgusta, na parohijsku slavu Svetog Iliju, održati treća po redu „Pečurkijada“.


        U organizaciji Ekološkog društva “Forland“, a pod pokroviteljstvom Opštine Titel, u Loku će se 2. avgusta, na parohijsku slavu Svetog Iliju, održati treća po redu “Pečurkijada“. Glavna atrakcija na manifestaciji biće kotlići u kojima će se kuvati paprikaši sa pečurkama od raličitih vrsta mesa i to je takmičarskog karaktera. Za takmičenje je prijavljeno oko 25 kotlića. Najviše ih je, naravno, iz Loka, a svoje predstavnike imaće Novi Sad, Gospođinci, Gardinovci, Titel…

        U parku u središtu Loka, gde se manifestacija i održava, biće postavljeni štandovi na kojima će se prigodnim izložbama predstaviti Lovačko društvo “Jarebica“ iz Loka, proizvođači meda, Etno kuća “Bogojević“ iz Titela, Pekara “Bubica“ iz Loka, “Keramika amfora“ iz Gardinovaca i Atelje “Latas“ iz Novog Sada. Na velikoj bini postavljenoj u parku nastupiće tamburaši iz Titela, orkestar KUD-a “Sajkaš“ iz Šajkaša sa najmlađim folklornim grupama kao i AKUD “Jovan Popović“ iz Titela. Gosti manifestacije biće i troje slikara iz Francuske, koji su učesnici Međunarodnog likovnog kampa koji se održava u Kovilju.

          Program počinje u podne potpaljivanjem kotlića.

        – Za osnovni cilj „Pečurkijada“ ima  povezivanje ljudi sa prirodom i promovisanje Loka i opštine Titel kao etno turističke manifestacije, ističe Đorđe Vidić, predsednik Ekološkog društva „Forland“ iz Loka.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 31, 07, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *