Saradnja Fonda za kapitalna ulaganja i Opštine Titel

Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine, posetio je poslednjeg radnog dana minule sedmice Šajkaš i Titel i tom prilikom obišao dva gradilišta na kojima se realizuju dva velika opštinska projekta – vodosnabdevanje u Šajkašu i kanalizacija u Titelu.

        Za ove projekte Pokrajina je iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojila 35 nmiliona dinara, 30 miliona za Titel i pet miliona za Šajkaš.
          U Šajkašu, na novom izvorištu, domaćini su Pajtića upoznali sa završetkom radova na vodosnabdevanju Šajkaša i Vilova, gde je urađeno izvorište i dovodnik vode do ova dva naselja. Jovo Bratić, tehnički direktor GRA.D. “Sloga“ koja izvodi radove, istakao je da još ostaje da se dobije energetska saglasnost “Elektrodistribucije“ pa da se priključi struja a, potom, da se ispere mreža. Sve bi to, uz još neke “sitnice“ oko prostornog uređenja, moglo biti gotovo za desetak dana. Takođe je ukazano da Vilovo nema vodovodnu mrežu.
          U Titelu je Pajtić posetio gradilište gradske kanalizacije koja se realizuje i uz pomoć Pokrajine.
         – Iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u drugoj fazi podeljeno je u 12 opština oko 360 miliona dinara. Sredstva Fonda su namenjena poboljšanju infrastrukture u Vojvodini, prvenstveno za vodovode, kanalizacije i puteve koji su u veoma lošem stanju ili ih uopšte nema – istakao je Pajtić.
        – Ovo je velika pomoć za opštinu Titel. Pripremamo se za šest velikih projekata koji će znatno doprineti razvoju opštine a među njima je i put preko Brega koji će povezivati Mošorin i Titel sa odvojcima za Vilovo i Lok – rekao je Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel.
          Izgradnju puta preko Titelskog brega podržao je i Bojan Pajtić.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 23, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *