Karneval 2007

U originalnim maskama 380 mališana na Karnevalu


        U originalnim maskama i kostimima prodefilovalo je 380 mališana titelskim ulicama da bi se svi okupili na Paradnom trgu na 7. karnevalu.

         Ovogodišnji moto Karnevala je bio “ Nek poteče med i mleko“, a njegova  maskota Mlekoljub Medić bio je neumoran u zabavljanju dečice i deljenju poklona  učesnicima.

         Voditelj ove smotre, Marin Zubčić, imao je pune ruke posla jer je publiku trebalo upoznati sa brojnim maskama. Binom su prošle mlade, ali bez mladoženja, ciganke koje ne znaju da gataju, leptiri, kauboji, indijanci, Pipi Duge Čarape, lekari, sestre, princeze, prinčevi, tenkisti, reperi, kriminalce, ali i policajci mačkice, ali i Ana Ivanović, Pamela Anderson, a dečak iz Gardinovaca je bio njegov učitelj Branislav Brkić, te jedan strogi popa… Najmlađa je bila 8-mesečna Željana – mlada, pa jedan Srbijanac koji još nije ni prohodao, a Igor – leptir je zaspao na bini u maminom naručju… Predstavila su se deca iz Loka, Šajkaša, Vilova, Gardinovaca, Titela, ali i iz Zrenjanina, Zemuna, Novog Sada, uzrasta do četvrtog razreda.

         Publika je uživala u tačkama mlađih grupa AKUD „Jovan Popović“, te tački specijalnog odeljenja OŠ „Svetozar Miletić“ koji su prvi put javno nastupili.
        Naravno i ove godine slatkiši su izbacivani iz motornog zmaja.
        Organizator AKUD „Jovan Popović“, iako se vreme poigravalo, i ovaj put odlično je odradio posao uz pomoć sponzora opštine Titel, Novosadske mlekare, TRLE NB , Pekare „Pahulja“.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 18, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *