''Dude'' skuvale najbolji paprikaš

Prva “Mudijada – Šajkaš 2007“

 

       U subotu, 2. juna, u atrijumu Tržnog centra “Šajkaš“ održano je prvo takmičenje u kuvanju paprikaša od životinjskih testisa ili belih bubrega “Mudijada – Šajkaš 2007“. Manifestaciju su organizovali Restoran “Zlatna kruna“ i Veterinarska ambulanta Šajkaš, koji su uz AD “Budućnost“ iz Novog Sada ujedno bili i pokrovitelji. Ovo je prva manifestacija ove vrste u Vojvodini, a druga u Srbiji.
          Na manifestaciji je učestvovalo 14 ekipa: “Dukatar“ sa vikend naselja iz Mošorina, “Finiš“ iz Šajkaša, “La kampanela“ iz Šajkaša, “Paori“ iz Budisave, “Ruke moje malene“ iz Šajkaša, “Dude“ iz Šajkaša, “Kole“ iz Titela, “Rubin i gorki list“ iz Šajkaša, “Zečevi“ iz Šajkaša, “Bankari“ iz Šajkaša, “Baba i drugovi“ iz Šajkaša, “Lili i lososi“ iz Šajkaša, “Društvo iz različitih uglova“ iz Šajkaša i “Lelemudi“ takođe iz Šajkaša. Svaka ekipa imala je pet-šest članova. Ekipe su pripremile kotliće i začine a organizatori bele bubrege, juneće i svinjsko meso. Paprikaše je ocenjivao stručni žiri od pet članova, na čelu sa Milanom Marjanovim – Bakom.
          Učesnike i goste pozdravio je Novica Marković, predsednik Organizacionog odbora i jedan od idejnih tvoraca manifestacije, poželevši svima ugodnu zabavu u nadi da će ova manifestacija preći u tradiciju. Svi takmičari su dobili majice sa oznakom manifestacije, a tri prvoplasirane ekipe medalje i pehare. Prvo mesto osvojila je ekipa “Dude“ na čelu sa Gojkom Matijevićem, drugi su “Paori“ iz Budisave dok je treće mesto pripalo ekipi “Zečevi“.

           Posle takmičarskog dela nastavljeno je druženje uz pesmu do ranih jutarnjih sati. Ostala je lepa tema o kojoj će dugo da se priča, ali i da se već od danas prave planovi za naredno druženje dogodine.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 03, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *