Hendikep ne postoji, postoje samo različitosti

Budućnost jednakosti

        DOO Atelje sveti Trifun – mučenik, sa pravom nosi svoje ime.

        Nastao mukotrpnim radom i udruživanjem dve supružničke firme SZR Atelje Budiša i STR Solarov promet, opterećen kreditima stranih banaka i dalje ne odustaje i nada se ostvarenju svog cilja.

        Cilj nastajanja Ateljea sveti Trifun je edukacioni centar za hendikepiranu i nehendikepiranu decu, talentovanu za drvorezbarstvo – duborez, slikarstvo, tapetariju, stolarstvo tradicionalnim metodama. Tražimo talente iz Srbije, kao i ostalih zemalja okruženja pa i dalje. Posle pedesetak godina majstora Sotera to bi bila druga ozbiljna duborezačka škola u Vojvodini. Nadamo se, da bi uz pomoć Srednje tehničke škole „Mileva Marić“ iz Titela, deci moglo da se pruži posle osnovnog i srednje (III i IV stepen) obrazovanje. Sama suština nastajanja preduzeća je razvijanje jednakosti, uzajamnog poštovanja, podrške, tolerancije i ljubavi. Iz same suštine rodila se želja da osposobimo decu da svojim radom i umećem obezbede sopstvenu egzistenciju, kako sami tako i u zajednici jednakih, stalnom postavkom i prodajom svojih radova i obaveznim organizovanjem izložbi, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Prihodi od dečijih radova idu isključivo za njihove potrebe. Deca bi sama radila svoje projekte u toku edukacije, sa obaveznom novinarskom sekcijom i elektronskim medijima (Internet, radio…) kako bi deca Srbije, Evrope i sveta dobijala pravu sliku i informaciju o radovima naše škole. Za decu distrofičare, gluvoneme ili sa bilo kojim drugim invaliditetom neće biti granica sa drugom decom koja nemaju tu vrstu problematike. Želimo jednostavno uspostavljanje ravnoteže i međusobne tolerancije.

        Vlasnik Ateljea, Sima Budiša je duborezac, naivac i iza sebe ima mnogo vitalnih radova o kojima je pisano dosta u dnevnoj štampi. Njegove recenze dosežu do Republičkog zavoda za zaštitu i kulturu spomenika u Beogradu, kao i mnogi drugi radovi u sopstvenoj režiji.

        Ovim putem molimo Vladu Republike Srbije da nas pomogne ili uputi na pravo mesto podrške kako bismo ideju za koju mislimo da je od nacionalnog značaja realizovali.

 

DOO Atelje sveti Trifun Titel

Glavna 122, 21240 Titel

Tel. – faks: 021/861-771

budisa@neobee.net

www.ateljebudisa.co.yu

Vukica Budiša
Izvršni direktor

Autor: Vukica Budiša
Datum: 02, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *