Remi sa “Kanarincima”

Jugović je u subotu, 26. maja, ugostio ekipu Novog Sada, koja se nalazi u samom vrhu Kvalitetne lige Vojvodine.

Juniori Jugovića su prvenstvo u Omladinskoj ligi FS Područja Novi Sad završili na petom mestu, ali pošto, po svemu sudeći, četiri prvoplasirana kluba (Železničar i Proleter iz Novog Sada, Sloga iz Temerina i Bečej) nisu zainteresovani za naredovanje, postoje realne šanse da mladi Kaćani učestvuju u baražu za popunu Kvalitetne lige omladinaca FS Vojvodine. U tom slučaju, “plavo-beli” će u dva meča odmeriti snage za prvakom Područne lige Novog Sada, čije je prvenstvo još uvek u toku, a do kraja su preostala tri kola.


Pošto je, kao što smo rekli, prvenstvo završeno, omladinci Jugovića će nastaviti sa odigravanjem prijateljskih utakmica, kako bi održali formu za eventualno učešće u baražu, a pri tome će se tražiti kvalitetniji protivnici, u cilju provere da li mlade “tobdžije sa Sigeta” zaista zaslužuju da se nađu u najkvalitetnijem takmičenju u Pokrajini.

Tim povodom, Jugović je u subotu, 26. maja, ugostio ekipu Novog Sada, koja se nalazi u samom vrhu Kvalitetne lige Vojvodine. Pošto su Kaćani nastupili oslabljeni, bez dva ključna vezna igrača Sukare (nastupao za prvi tim) i Stanivuka (izostao zbog povrede), a Dobanovački i Nikolić su se na teren vratili nakon pauze od mesec dana, očekivala se laka i ubedljiva pobeda “kanarinaca”. Međutim, brojni gledaoci su imali priliku da vide zaista zanimljivu utakmicu, koja je završena rezultatom 3 : 3, a prema propuštenim šansama domaći su možda bili i bliži pobedi.

Jugović je poveo u 34. minutu preko kapitena Đekića, koji je majstorski lobovao golmana Saboa, ali je ekipa sa Detelinare izjednačila već u 37. minutu, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Gosti prelaze u vođstvo u 52. minutu, da bi dva minuta kasnije Kondić ponovo poravnao skor. U narednih pola sata vodila se otvorena borba, novu prednost Kaćanima doneo je Grubić u 81. minutu, a konačan rezultat 3 : 3 postavljen je u 86. minutu.

Mlade “tobdžije sa Sigeta” su na ovoj utakmici nastupile u sledećem sastavu: Veliov, Srdić (od 46. Pintek), Vujaković, Lazić, Dobanovački (od 46. D: Lakić), Franić (od 46. Stojkić), Kondić (od 61. Grubić), Nikolić (od 46. Miljanić), Kapetanović (od 76. Bubalo), Tepić, Đekić.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 28, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *