Vojvođanska liga Zapad – seniori

FUTOG VISKOL – JUGOVIĆ 0 : 0

FUTOG. – Igralište Futog Viskola. Gledalaca 200. Sudija: Todorović (Novi Sad) 7. Žuti kartoni: Stanišić, Bulj, Pašćan (Futog Viskol), Popadić (Jugović).

FUTOG VISKOL: Ribić 6,5, Marčeta 6, Pašćan 7 (od 78. Marinković /), Đuričić 6,5, Linjački 6, Z. Stanišić 6, Mijić 6 (od 49. Marinković 6), Bulj 6, J. Stanišić 6, Ignjac 6,5, Ćepić 6,5.

JUGOVIĆ: Suvara 7, Perić 6 (od 70. D. Srdić 6,5), Petrović 6, Bojović 6,5, Hajder 7,5, Lakić 6,5, Delić 6,5, Popadić 6,5 (od 87. Sukara /), Samardžić 6,5, Blažić 6,5 (od 60. Petkov 6,5), Živanov 6,5.

Igrač utakmice: Vojislav Hajder (Jugović).

U jednoj od odlučujućih utakmica u borbi za opstanak, Kaćani su “otkinuli” bod direktnom konkurentu iz Futoga, a uz malo više sportske sreće mogli su se na Siget vratiti i sa čitavim plenom.

Da li zbog važnosti meča, izuzetno sparnog vremena, (ne)spremnosti igrača ili nedostatka kvaliteta, obe ekipe su prikazale razočaravajući fudbal, koji čak ni u elementu borbenosti nije mogao da zadovolji gledaoce. Ipak, i u takvoj “igri” stvoreno je nekoliko prilika, od kojih su one na strani gostiju bile daleko konkretnije. Tako u 23. minutu beležimo utrčavanje u šesnaesterac i snažan, ali neprecizan udarac Samardžića, a nekoliko minuta kasnije i kolosalnu šansu Popadića, koji se lako oslobodio čuvara, ali zatim traljavo šutirao pravo u golmana. Futožani su uglavnom pretili iz prekida, koje je vrlo dobro izvodio Ignjac, ali odbrana “plavo-belih” na čelu sa danas sjajnim štoperom Hajderom, kapitenom Lakićem i golmanom Suvarom je, u pojedinim situacijama i teškom mukom, uspevala da otkloni opasnost od svog gola.

I u drugom poluvremenu Jugović je bio opasniji, a do pogotka nije došao delom zahvaljujući i sebičnosti svojih napadača, koji su se olako odlučivali za dribling u situacijama kada je dodavanje bilo očigledno najbolje, a možda i jedino rešenje. Takav odnos umalo da ih košta u finišu, kada su Futožani u poslednjih pet minuta izveli isto toliko kornera, a posle jednog od njih Suvara je izvukao loptu bukvalno iz rašalja nakon udarca glavom upućenog sa svega dva-tri metra. Utakmica je, ipak, završena najpravednijim ishodom – 0 : 0, koji su pojedini gledaoci kvalifikovali kao “ništa : ništa”.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 28, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *