Osnovci domaćini atletičarima – ultramaratoncima

Dobro došli u naš mali Perlez na vašem velikom putu mira, prijateljstva, sloge, tolerancije, rekao je Dušan Lazić, direktor OŠ »Đura Jakšić« pozdravljajući ultramaratonce 27. maja, učesnike trke Harmonije sveta.

        Brojni Perležani i njihovi gosti pozdravili su ultramaratonce iz Ukrajine, Češke, Slovačke Mađarske, Rusije, Francuske, Crne Gore i Srbije i zajedno otpevali himnu trke čije su reči »Trči, trči, Trku harmonije sveta. Jedinstvo mi smo i punoća novog sunca. – Trku Harmonije sveta, sportski i humanitarni projekat, pre 20 godina osnovao je Šri Činmoj. Ovogodišnja trka počela je 7. marta u Lisabonu, obići će 49 zemalja Evrope i Maroko, a istovremeno se odvija i na ostalim kontinentima u stotinak zemalja. Trka se završava 8. oktobra u Amsterdamu, obavestio je Perležane Peđa Knežević, jedan od ultramaratonaca iz Srbije. Baklja mira u velikom krugu  išla je od ruke do ruke sa željama koje će učesnici nositi do Amsterdama. Preko Zrenjanina učesnici su otišli za Srpsku Crnju i Rumuniju.

        Povodom dolaska učesnike trke Harmonije sveta priređen je bogat sportski program u kome je nastupilo i osamdesetak malih gimnastičara Perleza i Titela. Predstavili su se mali perleški gimnastičari koje vodi 6 meseci Dragana Bogojević nezaposleni profesor fizičke kulture iz ovog mesta. Dečica su pokazala da su počeli sa savladavanjem gimnastičkih elemenata, a publiku je posebno oduševila 2,5 godišnja Milica Nišević. Titelski gimnastičari, njih pedesetak, pokazali su da su dobro savladali gimnastičke elemente. Publika je ostala uskraćena da vidi najbolje, jer satnica nije bila usklađena, pa je nastup prekinut zbog dolaska učesnika trke »Harmonije sveta«.

 

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 27, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *