Vojvođanska liga Zapad – seniori

VRBAS – JUGOVIĆ 1 : 2 (0 : 2); JUGOVIĆ – MLADOST (B. JARAK) 1 : 3 (1 : 0)

VRBAS – JUGOVIĆ 1 : 2 (0 : 2)

VRBAS. – Stadion kraj “Šlajza”. Gledalaca 200. Sudija: Rakić (Sirig) 6,5. Strelci: Durutović u 51. minutu iz penala za Vrbas, a Samardžić  u 22. i Bojović u 44. minutu za Jugović. Žuti kartoni: Zorić (Vrbas), Perić, Sukara (Jugović).

VRBAS: Jovičić, Lazetić, Cabai, Da. Tešanović, De. Tešanović, Durutović, Šumić (od 80. Varga), Bulatović, Ćorović (od 67. Alargić), Jovanović, Zorić (od 46. Krneta).

JUGOVIĆ: Suvara, Perić (od 67. Srdić), Petrović, Hader, Bojović, Lakić, Delić, Plavšić (od 69. Sukara), Samardžić, Popadić (od 88. Nikolić), Petkov.

Domaćin je u startnoj jedanaestorici imao čak osam bonus igrača mlađih od 19. godina, kao i svih sedam rezervista, ali su, ipak, pružili dostojan otpor znatno iskusnijoj ekipi iz Kaća, koja je do pobede došla golovima postignutim u prvom poluvremenu.

Posle ubedljivog vođstva gostiju, u nastavku igre Vrbašani su u 51. minutu smanjili posle, čini se, prestrogo dosuđenog kaznenog udarca, a u finišu su mogli stići i do boda, pošto je jedan od njihovih napadača iz izgledne situacije zatresao prečku.

JUGOVIĆ – MLADOST (B. JARAK) 1 : 3 (1 : 0)

KAĆ. – Sportski centar “Siget”. Gledalaca 200. Sudija: Todorović (Novi Sad). Strelci: Samardžić u 37. minutu za Jugović, a Babić u 73, Vratunić u 83. i Đukić u 85. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Samardžić, Todorić, Perić, Hajder, Petkov, Delić (Jugović), Kovačević, Mandić (Mladost). Crveni kartoni: Plavšić (Jugović) u 38. minutu zbog drskog ponašanja prema sudiji; Bajić (Mladost) u 12. minutu zbog udaranja protivnika bez lopte.

JUGOVIĆ: Todorić, Perić, Petrović, Bojović, Hader, Delić, Plavšić, Popadić (od 82. D. Srdić), Samardžić, Petkov (od 85. Nikolić), Terzić (od 63. Radojević).

MLADOST: Zukić, Bajić, S. Ratić, Babić, N. Ratić, M. Ratić, Jakšić (od 46. Vratunić), Lavrnja (od 77. Šimpraga), Mandić, Tekić (od 59. Đukić), Kovačević.

U komšijskom derbiju Kaćana i Jaračana bilo je, nažalost, premalo fudbala, pošto je glavnu ulogu, umesto fudbalera, “igrao” sudija Todorović iz Novog Sada. Naime, u fer i korektnoj utakmici sa svega jednim ili dva oštra starta, dodelio je čak osam žutih i dva crvena kartona, pri tome “iskasapivši” domaći klub kome je pokazao šest žutih kartona uz jedno iskqučenje, tako da je veliko pitanje sa kakvim sastavom će “tobdžije sa Sigeta” moći da izađu na naredni prvenstveni meč, koji igraju protiv Borca na Klisi.

Već u 12. minutu Todorović je, čini se prestrogo, isključio gostujućeg beka Bajića, da bi u 37. minutu “plavo-beli” iskoristili brojčano preimućstvo i preko danas raspoloženog Samardžića došli u vođstvo. Međutim, slavlje domaćih je već u sledećoj akciji pokvario sudija, koji nije dosudio čist faul nad strelcem gola, zbog čega je Plavšić, utisak je, ne baš toliko oštro reagovao, ali i to je bilo dovoljno Todoroviću da ga pošalje u svlačionicu i izjednači odnos snaga na terenu.

U drugom poluvremenu gosti su preuzeli terensku inicijativu, ali su puleni trenera Cvijića opasno pretili iz kontranapada. Iz jedne takve akcije Samardžić je prvo pogodio stativu, da bi nekoliko minuta kasnije grubo i sa leđa oboren u kaznenom prostoru Mladosti, ali, na zaprepašćenje svih na stadionu, sudijska pištaljka se nije oglasila! Ovakva odluka je prelomila utakmicu, pošto su potom Kaćani, umesto da vode 2 : 0 pali u igri, što su Jaračani iskoristili, u poslednjih 15 minuta postigli tri pogotka i na kraju zabeležili ubedljivu pobedu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 10, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *