40 miliona za navodnjavanje, komasacije i ribarstvo u AP Vojvodini

Novi sad, 3. decembar: Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Daniel Petrović potpisao je danas sa korisnicima sredstava koja dodeljuje ovaj sekretarijat, ugovore u ukupnoj vrednosti od 40 miliona dinara.

        Tako su danas potpisani ugovori sa  srednjim stručnim poljoprivrednim školama, ugovori o novim komasacijama sa 4 katastarske opštine, kao i ugovori o dodeli sredstava za korisnike iz oblasti ribarstva.
        Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od preko 13 miliona dinara, školama se dodeljuju po osnovu konkursa za opremanje ili sanaciju sistema za navodnjavanje na školskim ekonomijama.
        Nove komasacije biće realizovane u katastarskim opštinama Bački Petrovac, Kulpin, Despotovo i Adorjan, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara.  


        Ukupna vrednost danas potpisanih ugovora iz oblasti ribarstva je 12 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju po raspisanim konkursima za sufinansiranje radova po osnovu projekata revitalizacije ribljih plodišta u AP Vojvodini, sa iznosom od 4.100.000,00 din; sufinansiranje nabavke matičnog materijala – matica riba (autohtoni šaran – divlji tip i linjak) za postojeća veštačka mrestilišta u AP Vojvodini, sa iznosom  od 2.500.000,00 dinara; Sufinansiranje nabavke opreme za ribočuvarske službe korisnika ribarskih područja na teritoriji AP Vojvodine, sa iznosom od 2.900.000,00 dinara; Finansiranje neprofitnih organizacija, programskih aktivnosti udruženja sportskih ribolovaca, seminara, savetovanja i rezerve sredstava za slučaj akcidentnih situacija, sa iznosom od  2.500.000,00 dinara.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 03, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *