Srednjoškolci dali krv

        Više od deset godina u STŠ „Mileva Marić“, u jednoj od prolećnih akcija dobrovoljnog davanja krvi, u većem broju odazovu se titelski srednjoškolci. Tako je bilo i u jučerašnjoj akciji kada je krv dalo 75 davalaca, od tog broja bilo je 13 titelskih srednjoškolaca, i jedan Novosađanin koji je došao sa prošlogodišnjim maturantom ove škole.
        – Svakako je najbitnije što učenici počinju samoinicijativno da dolaze da daju krv, jer se na prošlu akciju odazvalo četvoro maturanata, ističe Jadranka Pešti, direktor i jedan od inicijatora ove akcije u školi.
        To potvrđuje i doktorka Zorana Budakov, iz Zavoda za transfuziju iz Novog Sada koja je vodila akciju u Titelu, a koja je ovaj put  odrađena u holu škole zbog renoviranja Doma zdravlja. Među davaocima bilo je i pet punoletnih učenika trećeg razreda Aleksandar Cetenji, Ivor Endžel Kajkut, Dragana Majkić, Silvester Šandor i Željana Gelić, kao i osam maturanata Nikola Vlaški, Snežana Aleksić, Vladimir Cvetković, Aleksandra Prokin, Mirjana Jovović, Manuela Radovanović, Snežana Bajić i Miloš Stojanović.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 03, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *