Pokrenut projekat Pokreni/Promeni

SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja iz Novog Sada i Osnovna škola „Svetozar Miletić“ predstavili su projekat pod nazivom Pokreni-Promeni.

        Ciljna grupa ovog projekta su učenici sedmog i osmog razreda u školi i njihovi roditelji, istakli su autori projekta Jelena Planojević i Isidor Penov, apsolventi pedagogije.
        – Izuzetan je značaj ovog projekta naših studenata jer u ova smutna vremena tranzicije, bezperspektivnosti, kada deca nisu spremna da se odupru negativnim izazovima, kada raste vršnjačka agresija, bitno je razumeti mlade na pravi način i pomoći im, istakla je dr Olivera Gajić, profesor na odseku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Prisutnim se obratio i Milan Nastasić, predsednik SO Titel kao predstavnik lokalne samouprave koja je podržala ovaj projekat, ali i kao roditelj
.
 
       Predstavnik Policijske stanice Aleksandar Petkov, zamenik komandira, ukazao je da je većina maloletnika do kasno na ulici bez roditeljske kontrole, da se alkohol konzumira u velikim količina, da policija može intervenisati samo u lokalima, a da su ogromne količine alkohola prisutne na privatnim žurkama koje ne kontrolišu dovoljno roditelji. Rešenje, bolje reći jedno od rešenja je potrebna kontrola i pomoć roditelja.
        I pored lošeg odziva roditelja, Jelena i Isidor su uvereni da će putem radionica, okruglih stolova, tribina… stvoriti jezgro koje će pomoći da mladi što bezbolnije razrešavaju svoje probleme.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 08, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *