Mirjanini unikati

– Potrebna je vera i čista savest da bi nastala ovakva unikatna knjiga, svećnjak, flaša objašnjava Mirjana Sladojević, domaćica iz Čuruga koja je pre tri meseca počela sa izradom ovih interesantnih predmeta.


        Za sve je kriva sestra od ujaka iz Banja Luke i njen sin svešteno lice. Ona joj je poslala potreban materijal i detaljno upustvo kako da izrađuje ove neobične, lepe predmete.

         -To je neverovatno, svaki slobodan trenutak koristim za izradu ovih predmeta, moja radna soba me vuče. Da uradim ovakvu jednu knjigu  treba mi 6-7 dana. Do sada sam uradila dvadesetak predmeta, najviše knjiga i svećnjaka. Svi materijali sa kojima radim su prirodni, a na radnom stolu je nekoliko vrsta sitnog peska, „zlatna “ folija, ikonice  koje su fotografisane po crkvama i manastirima, otpisane knjige i  još mnogo toga. U izradi ovih predmeta mora se posebna pažnja posvetiti sušenju jer postoje tri etape, priča Mirjana.
        Radovi Mirjane Sladojević izloženi su u čuruškoj bibilioteci, a Mirjana ih uz puno ljubavi i beskrajnog strpljenja radi po narudžbi.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 25, 04, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *