Ponovo romska svadba u Šajkašu

Žitelji Šajkaške još se dobro sećaju spektakularne romske svadbe u Šajkašu u kojoj je mlada Dragana Dumitrović iz Titela helikopterom došla na venčanje u Šajkaš sa mladoženjom Brankom Petrovićem.

        Oni sada u srećnom braku žive u Šajkašu. Srećni roditelji, Vera (Dana) i Dragan Petrović, rado se sećaju ove svadbe, ali su sada veoma zauzeti jer im se u subotu, 28. aprila, udaje ćerka Višnja.
        Šajkašanka Višnja Petrović (18) i Jasmin Ver (18) iz Čuruga, nakon godine dana zabavljanja odlučili su da svoju vezu i ozakone. Mladenci su srećni, pomalo zbunjeni, ali bez treme. Svadba neće biti tako pompezna kao prošlogodišnja, ali će ipak biti veselo, kako to samo Romi znaju da prirede. Sviraće dve muzike, romska i srpska, a veselje će početi još od ranih jutarnjih časova. Šator za svatove se priprema u Šajkašu, u Zadružnoj ulici, ispred kuće sa brojem 5.
        – Prošle godine supruga i ja smo pravili svadbu sinu, a ove godine želimo da ispratimo i ćerku. Mi kao roditelji složili smo se da svadba bude u Šajkašu. Očekujemo mnogo gostiju, rođaka, prijatelja i poznanika, ali najviše iz Šajkaša, Čuruga i Titela – ističe Dragan Petrović, otac mladin i ratni vojni invalid prve kategorije.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 25, 04, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *