Obeležili 55 godina mature

Titel: Verica(Mikić) Cvetičanin, Dobrila (Bešlin) Ćirić, Gordana (Pešić) Kvrgić, Marija (Bulatović) Ilić, Živka (Momirov) Gajić, Vukosava(Dejanović) Šćepović, Dragomirka (Lazović), Marija (Parapid) Vraneš, Svetislav Mutić, Branislav Vučkov, Luka Crnogorac, Branislav Čavić ponovo su se našli u Titelu da obeleže 55 godina male mature.

        Rođeni su 1940, a osmi razred, njih 45 u dva odeljenja, su završili školske 1954/55. osnovno obrazovanje. Sećaju se da su im razredne starešine bile Nada Bozejac i Marija Kafatić.
        Branislav Vučkov, glavni „krivac“ za ovo okupljanje ističe da je teško bilo pronaći bivše učenice zbog promene prezimena, a najteži je bilo kada se i pronađe tražena osoba više nije na ovom svetu. Danas ih je 29 živih i rasuti su po celom svetu – Australiji, Nemačkoj, Kanadi.


        Prvi put su se sastali pre pet godina, a ove godine su posetili po prvi put i svoju školu gde su pohađali sedmi i osmi razred (sada zgrada NB „Stojan Trumić“). Domaćin im je bila direktorka Dušanka Buvač. Sećanja su navirala, gde su bile učionice, zbornica, a Gordana Kvrgić je u ovoj školi radila kao nastavnica biologije. Pokrenuta je inicijativa da se formira Fond bivših učenika ove škole kako bi se pomogla obnova zgrade. Lepe trenutke priredio im je Milivoj Cvetičanin, penzionisani profesor književnosti govoreći stihove Laze Kostića.


        Druženje su nastavili u restoranu, prebirajući uspomene.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 25, 06, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *