Zajedničkim snagama do lepšeg sela

Želja da sačuvaju svoje mesto od različitih vidova nestajanja i da što više mladih zadrže u selu, da ga učine lepšim i zanimljivim i za ljude koji dolaze sa strane okuplja Ločane u bilo kojoj akciji koja se vodi u selu.

        Tako se lepog, sunčanog 3. marta okupilo oko njihove čuvene Vodice pedesetak meštana različitih uzrasta  kako bi zasadili šezdesetak sadnice topola pored desne strane puta koji vodi za Titel. Deda Pavle Ajdić, najstariji učesnik ove akcije seća se da je nekada pored puta bio drvored, i jako mu je drago što će ponovo biti. Njegov sin Kamenko i unuci Pavle i Lenka takođe pomažu da se zasade vitke topole. Sadnice, 190, su dobili od šumske uprave Titel koja im je ustupila i mašinu da bi što pre iskopali rupe. U jednoj deca nalaze i stepsku tekunicu, izuzetno ugroženog sisara, koja je na ločkim pašnjacima našla odlično mesto za život. Naravno, deca su uz pomoć lopate tekunici pomogli da izađe iz velike rupe, a ona je brzo šmugnula u onu koju je sama iskopala.
        – U svim akcijama koje izvodimo okupe se osnovci, srednjoškolci, lovci, ribari, sportisti, članovi AKUD-a „Lokvanj“. U svakoj akciji učestvuje i predsednik Saveta Mesne zajednice Dragiša Mićin. Savet za učesnike obezbedi osveženje. Drago nam je što nas je danas posetio i Milan Nastasić, predsednik SO Titel i to ćemo iskoristiti da ga upoznamo sa našim planovima, ističe Đorđe Vidić, predsednik ekološkog društva „Forland“ koje radi tri godine i iza sebe ima lepe rezultate.


         Vredni Ločani brzo su zasadili sadnice. Dok su najmlađi razdragano nosili vodu i zalivali biljke, stariji su se brinuli da se ne napravi propust. Okupili su se za jedan zajednički snimak i krenulo se na drugu lokaciju, pored igrališta FK „Sloga“. Kažu da su pre  nekoliko dana  zasadili drvored u Ratarskoj ulici. Ako dobiju još sadnica spremni su da nastave akciju ozelenjavanja sela.


Autor: Dušanka Buvač
Datum: 03, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *