Beograđani pregaženi na “Sigetu”

Prijateljska fudbalska utakmica: JUGOVIĆ (KAĆ) – KOMGRAP (BEOGRAD) 4 : 1 (3 : 1)

KAĆ. – Igralište SC „Siget“. Gledalaca 200. Sudija: Blagojević (Novi Sad). Strelci: Terzić u 11. i 41, Popadić u 28. iz penala. i Dobanovački u 78. minutu za Jugović, a Barišić u 61. minutu iz penala za Komgrap.

JUGOVIĆ: Todorić, Perić (od 76. Dobanovački), Petrović, Hajder, Bojović, Delić, Petkov, Popadić, Terzić, Nikolić (od 56. Stanić), Žepina (od 71. Kondić).

KOMPRAP: Vilotić, Zendeli (od 75. Bajić), Krneta, Marković, Lukić, Barišić, Jović, Kojić (od 35. Jablanović), Nikolić, Stanković.

Generalna provera seniora OFK Jugović pred start prvenstva u Vojvođanskoj ligi Zapad u potpunosti je uspela, dok, sa druge strane, takav utisak iz ovog meča ne može izvući stručni štab Kompgrapa, člana Beogradske lige.


Prvi tim OFK Jugović pred utakmicu sa Komgrapom

U prvih desetak minuta ovog vrlo zanimljivog duela vodila se izjednačena borba, a onda su domaći u 11. minutu, praktično bez šansi, poveli. Terzić se iznenada odlučio na šut sa dvadesetak metara, golman gostiju Vilotić paradom je samo ulepšao pogodak, a lopta je završila u levom gornjem uglu njegove mreže. Nakon toga, “tobdžije sa Sigeta” su u potpunosti zavladali terenom i stvorili veći broj šansi, od kojih izdvajamo Terzićevu u 19. minutu, kada je izašao sam pred golmana, ali je loptu poslao preko gola, a vredan pažnje je i šut Petrovića iz 25. minuta levom nogom iz slobodnjaka, koji je završio nekoliko santimetara iznad prečke.

“Plavo-beli” su prednost povećali u 25. minutu preko Popadića iz penala, koji je opravdano dosuđen nakon što je Terzić grubo oboren unutar kaznenog prostora. Konačno, tačka na prvo poluvreme stavljena je u 41. minutu: golman Todorić je ispucao loptu pred kazneni prostor Beograđana, Terzić je izdržao duel sa protivničkim štoperom i onda majstorski lobovao istrčalog Vilotića.

U nastavku igre gosti su uspostavili ravnotežu, ali su ipak teško stvarali šanse. Ipak, u 61. minutu brzo su izveli prekid igre, usledio je centaršut sa desne strane, a Barišić se odlično snašao na petercu i nogom iz vazduha loptu prosledio u mrežu. Najlepša akcija na utakmici viđena je u 78. minutu: Terzić se na polovini terena varkom tela oslobodio čuvara i “spoljarom” prosledio loptu Staniću, ovaj se u trku oslobodio trojice protivničkih igrača i, kada su svi očekivali šut sa ivice šesnaesterca, kao na tacni poslužio Dobanovačkog, koji se ubacio iz drugog plana i rutinski sa 5-6 metara plasirao loptu u nebranjeni deo mreže.

Koliko je ova utakmica bila važna, dovoljno govori podatak da je strateg Kaćana Miodrag Cvijić izvršio tri zamene, dok je kod Komgrapa igru napustio samo kapiten Kojić, i to zbog povrede u 35. minutu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 03, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *