Izložba ručnih radova

Žabalj: U galeriji Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“ Žabalj u organizaciji i pod pokroviteljstvom Opštinske organizacije saveza invalida rada otvorena je izložba ručnih radova članova ovog udruženja.

        U prisustvu izlagača i građanstva uručene su prigodne nagrade najboljima. Prvu nagradu za izradu goblena dobila je Stojanka Grbić iz Žablja, druga nagrada za izradu punog veza uručena je Melaniji Blažević iz Gospođinaca i treća nagrada pripala je Dušanki Prodana iz Žablja. Različite tehnike ručnog rada od štrikanja, heklanja, belog veza, tapiserija, goblena do tkanih stvari vratile su nas u prošlost i oživele sećanja na period naših baka i starih dobrih običaja čuvanja kućnog ognjišta.
        Predsednik Opštinske organizacije saveza invalida rada, gospodin Branko Gerić, je zadovoljan ovakvim vidom druženja i saradnje i obećao je da će ovakvih manifestacija biti još.
        Jelica Popović Boškov, prosvetni radnik i predsednik Sekcije za domaću radinost pri opštinskoj organizaciji invalida rada naglasila je da su izloženi radovi umetnička dela kroz koja još uvek žive neke bake, neke mame , običaji i tradicija koju treba čuvati i naučiti mlade da je čuvaju. Svim prisutnima poželela je da im Bog podari smirenost da podnesu stvari koje ne mogu da promene, snage da promene to što mogu i mudrosti da umeju da ih razlikuju.

Autor: Dubravka Dudić
Datum: 13, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *