Potpisani ugovori o subvencionisanju nastupa opština na sajmu „Investexpo“

Novi Sad: Pokrajinska sekretarka za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju Jadranka Beljan-Balaban potpisala je sa predsednicima dvadeset vojvođanskih opština ugovore o subvencionisanju troškova nastupa opština na sajmu „Investexpo“.

        Ugovori su potpisani na štandu „Evropa u Vojvodini“, na kojem se Pokrajinski sekretarijat za lokalnu i međuopštinsku saradnju predstavlja na sajmu „Investexpo“.
        Pokrajinska sekretarka Jadranka Beljan Balaban istakla je, da su opštine, iako su zbog ekonomske krize u dosta teškoj situaciji, ipak pokazale interesovanje da na sajmu „Investexpo“ predstave svoje potencijale, da privuku potencijalne investitore i uspostave saradnju sa drugim opštinama.
        – Za nastup opština na ovogodišnjem sajmu „Investexpo“ obezbedili smo ukupno 1,6 miliona dinara. Znamo da to nisu velika sredstva, i nismo mogli da pomognemo svima, ali smo onima koji su pripremili projekte pružili šansu da nastupe na ovoj sajamskoj manifestaciji – rekla je Jadranka Beljan Balaban  i dodala da će Pokrajinski sekretarijat i ubuduće pomagati opštine da se pripreme za ovaj sajam. Takođe, dodala je da postoji inicijativa da se na sajamu „Investexpo“ naredne godine predstave opštine iz regiona, što bi doprinelo uspostavljanju i jačanju saradnje sa opštinama iz naše Pokrajine.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 12, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *