Neće „Ciglanine“ kamione u ulici

Osamdesetak stanovnika ulice Ledine ponovo su se peticijom obratili SO Titel da pomognu u rešavanju desetogodišnjeg problema sa „Ciglanom“, odnosno firmom „Braća Drinić“.

        Meštani su pre dana u revoltu na određeno vreme zaustavili „Ciglanine“ kamione.
        – Sada su, umesto traktora, uveli kamione koji neprekidno prevoze zemlju u dve smene – ujutro od pet naveče do 10 sati. Imamo problem sa zemljom, bukom, vibracijama, a u Titelu ni jedna ulica nije izgrađena – osposobljena za takav vid saobraćaja, tako da nam nije samo ugroženo zdravlje i mir, nego i preti opasnost našim stambenim objektima od silnih vibracija, žali se Simo Trkulja, jedan od potpisnika peticije. – Po kolovozu se rasipa ulje i zemlja koji nikada nisu očišćeni iako se Ciglana obavezala na to. Debeli sloj blata po kolovozu onemogućava normalan saobraćaj ulicom, dodaje Časlav Pešić ističući da je novourađenim ovogodišnjim radovima poremećen odvod bujičnih voda koje su se slivale u kanal pored puta, a sada idu direktno na put zajedno sa blatom i tako ga razaraju i oštećuju.
        – Oni stalno obećavaju, ali ništa konkretno ne rade na rešavanju ovog problema. Pošto je njihov kop sada udaljeniji od poslednje kuće u ulici postoji način da se  zemlja za njihove potrebe odvozi poljskim putem, ali oni to ne koriste, nego sipaju šljaku, kao prave sebi put, a samo će nama napraviti problem, ističe Jovo Kojić. – Ciglana je uništila dečije igralište, ljuljaške, klackalice, sto za stoni tenis, odbojkaško i košarkaški teren koji su bili izgrađeni od donacija. Obećali su da će napraviti još lepše, ali su napravili samo kaljugu i parking prostor za svoje kamione, a deca već dve godine nemaju svoj prostor za igru, tako da ćemo biti prinuđeni da ih tužimo i tražiti povraćaj u pređašnje stanje, ističe Simo Trkulja.
        Kažu da im treba  pomoć i policije da prekontroliše kamione u čiju tehničku ispravnost sumnjaju.
       
Milan Nastasić, predsednik SO Titel, nada se da će obavljeni razgovor sa svim  stranama koji dotiče ovaj slučaj dati rezultate. Slavoljub Tešić, direktor Ciglane kaže da čeka zapisnik iz opštine, pa će tek onda moći nešto konkretnije da kaže. I stanovnici ulice Ledine čekaju odgovor na njihovu peticiju iz opštine, ali nisu optimisti jer je još na osnovu skupštinskih odluka ovaj problem trebao da bude razrešen još 1997. godine. Pokazuju i zapisnike komunalne i građevinske inspekcije koja je nekoliko puta intervenisala u ulici. Stanovnici ulice Ledina ogorčeno dodaju da im je direktor Ciglane pre sedam dana rekao da je dobio odobrenje da može da vozi zemlju njihovom ulicom, ali im papir nije pokazao.


Autor: Dušanka Buvač
Datum: 02, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *