Maskenbal

Peta je godina od kako Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Tiski cvet“ iz Titela organizuje maskenbal u svojim lepo uređenim prostorijama.

        Ovoj zabavnoj kulturno-umetničkoj manifestaciji odazvao se veliki broj članova, koja se inače, održava pred početak uskrsnog posta. U ovom periodu rimokatoličkim vernicima zabranjeno je bilo kakvo javno veselje.
       
Po rečima Joške Lakatoša, člana orkestra „Tiskog cveta“ (Društvo ima još i folklornu, dramsku i horsku sekciju sa ukupno oko stotinak članova), ovim maskenbalom završavaju se zimske zabave. Među mnogobrojnim maskama koje smo videli, najbolje su bile Anrdije Liptaja koji je imao masku ciganina, a drugo mesto pripalo je Julijani Lakatoš koja je nosila masku ciganke. Liptaj je za prvo mesto dobio za nagradu flašu vinjaka, a Julijana bombonjeru.
       
Veselje je trajalo do ranih jutarnjih časova uz muziku orkestra koji je svirao osim mađarske muzike za igru i srpske narodne i zabavne pesme i kola. Osim članova Društva bilo je dosta i njihovih prijatelja drugih nacionalnosti.

       
Orkestar, folkorna, dramska i horska sekcija 24. februara izvela je celovečernji program u Tordi u opštini Žitište.

Autor: Žika Marković
Datum: 26, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *