U Petnici se mnogo radi i lepo druži

Moj prvi sedmodnevni boravak u naučno istraživačkoj stanici Petnica polovinom februara ostaće mi u nezaboravnoj uspomeni.

        Naravno, da sam imala veliku čast boraviti među stotinak izabranih srednjoškolaca od prvog do trećeg razreda iz Srbije i Republike Srpske. U Petnici smo se lepo družili i naporno radili. Bilo nas je 25-oro koji smo pohađali seminar iz lingvistike, a ostali su bili na seminarima iz biologije i psihologije. Naučila sam kako se piše naučni rad, izvukla sam temu „lingua franca“ i u bogatoj biblioteci i u seminarskoj sali sa brojnim računarima nije bilo problema oko pisanja rada, priča utiske iz Petnice Milica Veljković, učenica prvog razreda ekonomskog odeljenja, u STŠ „Mileva Marić“ u Titelu.
        Naravno, do 15. marta Milica će uraditi i seminarski rad na temu „Presupozicija i implikatura“.
Svi polaznici su se dogovorili da urade zadate teme kako bi se ponovo našli na prolećnom seminaru koji je zakazan maja meseca u Petnici.
       
Milica posebnu zahvalnost duguje profesorici Mirjani Zuković koja je poslala njen rad u Petnicu, kao i na nesebičnoj podršci direktoru škole Jadranki Pešti.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 26, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *