Gardinovci – Na mladima svet ostaje

Fudbaleri „Hajduka“ iz Gardinovaca doslovno se pridržavaju čuvenog olimpijskog gesta „Važno je učestvovati“. Jesenju sezonu završili su na poslednjem mestu, bez ijednog boda.

        Razloga za to ima više – od nove uprave koja se nije najbolje snašla, do isključivo domaćeg igračkog kadra gde je došlo do smene generacija i potpunom podmlađivanja sastava.
            Za razliku od seniora, pioniri „Hajduka“ na čelu sa trenerom Čedom Rosandićem i njegovim pomoćnikom Milanom Vrceljem, ne znaju za poraz. Odigrali su osam prijateljskih utakmica, od kojih su u sedam pobedili i u jednoj igrali nerešeni, sa gol razlikom 49:13.
            Pobeđivali su i daleko organizaciono i materijalno moćnije ekipe kao što su „Borac“ iz Šajkaša, „Fruškogorac“ iz Krčedina i „Potisje“ iz Knićanina, a po rečima rečima Rosandića potrebno je istaknuti pobedu pobedu u gostima protiv „Borca“ 3:4, „Sloge“ iz Loka 13:1 i „Fruškogorca“ 9:0. Rosandić ne krije svoje zadovoljstvo disciplinom i pobedničkim duhom svojih pionira, a dugo se dvoumio a kada je trebao izdvojiti najbolje. Ipak, posebno je istakao Jovicu Radakovića, igrača odbrane i sjajnog golgetera Miloša Jovanovića, koji je dao najviše golova.
            Rezultati su tim više za pohvalu kada se zna da se pioniri takmiče bez odgovarajuće sportske opreme i da se troškove takmičenja snose njihovi roditelji.

Autor: Mirko Žigić
Datum: 30, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *