Božić – stižu praznici

Predpraznična božićna atmosfera u rimokatoličkoj crkvi „Uzvisenje Presvete Bogorodice“ u Titelu, osetiće se već 22. decembra (petak), kada će župnik Franjo Lilić obaviti veliku božićnu ispoved vernika, odnosno duhovno ih pripremiti za sam Božić.

           Dan kasnije, 23. decembra (subota), obaviće se u svetom hramu kićenje božićnih jelki, kao i uređenje same crkve za ovakve prilike (obaviće vernici sa svojim pastirom).
           U nedelju, 24. decembra, na Badnji dan, u ponoć, obaviće se sveta misa – ponoćka, posle koje će župnik Lulić podeliti pedesetak božićnih paketića deci koja pohađaju veronauku.
            Na Božić župnik Lulić će sa svojim gostima služiti misu u 11 časova, a tada će biti pročitana i biskupova božićna čestitka.
            I u Loku, gde takođe opslužuje župnik Franjo Lilić, na najsvečaniji način obeležiće se jedan od najvećih hrišćanskih praznika – Božić. Na Badnji dan u rimokatoličkom hramu biće služena u 21 čas sveta misa, nakon čega će četrdesetak mališana dobiti paketiće, a na Božić u 9 časova čitaće se sveta liturgija sa čitanjem biskupove božićne poslanice.

Autor: Ž. Marković
Datum: 24, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *