Prijateljska fudbalska utakmica pionira

BORAC (Šajkaš) – PARTIZAN (Beograd) 3:8 (1:3)

ŠAJKAŠ: Stadion „Borca“, gledalaca oko 200. Sudije: Jovan Ćulum (Šajkaš), Koviljka Bagić (Mošorin) i Bojan Marjanović (Mošorin). Strelci: Nikolić u 10, Krneta u 27, Vitas u 38. iz penala, Trujić u 42.. i 69, Vučinić u 71, i Brašanac u 80. minutu za „Partizan“ te Dujković u 15. i 64. i Čolić u 48. minutu za „Borac“. Žuti kartoni: Dujković, D. Majkić i N. Rogić (Borac). Crveni karton: Pantelić u 55. minutu zbog prigovora (Borac).
BORAC: R. Tesla, Dobrić, D. Majkić, D. Stanković, Pantelić, Jugović, Janković, N. Rogić, Čović, Dujković i B. Tešić. Rezerve: Kovačević, D. Rogić, M. Majkić, Škorić, M. Stanković i M. Tesla.
PARTIZAN: Terzić, Krneta, Luković, Đukić, Nikolić, Ljubinković, Marković, Brašanac, Blagojević, Vitas i Mihajlović. Rezerve: Radonić, Levajac, Trujić, Grumić, Lukić, Urošević i Vučinić.

         U okviru višegodišnje uspešne saradnje sa beogradskim prvoligašima „Crvenom zvezdom“, „Partizanom“ i OFK „Beogradom“, poslednje subote u novembru pioniri „Borca“ odigrali su u Šajkašu prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima, fudbalerima „Partizana“. Iako su gosti iz Beograda napunili mrežu „Borca“, domaći fudbaleri su najvećim delom utakmice bili ravnopravni renomiranom protivniku. Veoma su atraktivni bili golovi Dujkovića, posebno prvi, postignut lobom iz slobodnog udarca sa 35 metara. Od 55. minuta „Borac“ je igrao sa igračem manje, jer je zbog prigovora isključen Pantelić, ali se rezultatski ipak “držao“ sve do 70. minuta kada su bolje fizički pripremljeni gosti potpuno preuzeli igru i do kraja dominirali terenom. Igračem utakmice proglašen je Nikola Trujić iz „Partizana“, strelac dva gola za svoj klub, dok je u redovima „Borca“ najbolji bio, takođe dvostruki strelac, Danijel Dujković.
        Predvođeni sjajnim trenerom Željkom Marićem, pioniri „Borca“ imaju pozitivan skor u mečevima sa beogradskim klubovima, a kao kruna sezone biće dolazak pionira „Crvene zvezde“ u Šajkaš, u subotu, 2. decembra.

Autor: N. Turajlić
Datum: 08, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *