Princeza iz srebrne postelje

Hladno decembarsko veče i gusta magla koja je sinoć prekrila Titel, nije sprečila iskrene poštovaoce lepe reči da dođu u Plavu salu i uživaju u poeziji naše poznate umetnice Eve Ras.

          Ovo je drugo gostovanje Eve Ras u Titelu, prošlog puta se predstavila knjigom «Sa Evom u raj», a ovoga puta sa knjigom poezije «Srebrna postelja».

         Pre prvih izgovorenih stihova Eva se zahvalila prisutnoj publici, podsetila ih na prethodno gostovanje koje je njoj ostalo u nezaboravnom sećanju. Ispričavši pojedine zanimljive momente iz njenog života, korene nastanka njenih stihova, stojeći, jasno je izgovarala svoje stihove iz duše, otvorenog srca,onako kako su i nastali spontano, kako reči naviru, kako zatrepti njen osetljivi instrument. Sa publikom je podelila dragocena zrnca smeha sačuvana iz vremena kada su nad horizontom kružile njene ptice mladosti  i barem na kratko  zaustavi jezu sve dublje samoće na poslednjim životnim peronima.

         Bibliotekarka Radmila Kunčer je u kratkim crtama predstavila Evin životni  i umetnički put, iznela njena mišljenja o poeziji Eve Ras koja kao i kod većine prisutnih budi niz najrazličitijih osećanja, od bezazlene radosti, ushićenja, ljubavi, čežnje, gubitka, samoće i bola.

         Poezija Eve Ras, koja zvuči snažno i iskreno, je ostavila dubok utisak na prisutne goste. Princeza iz srebrne postelje je upoznala život, njegova obećanja i iskušenja i iz tih doživljaja, snova i sećanja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Autor: Đorđe Šarkić
Datum: 15, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *