Miloš Đurđev – Najbolji aforizmi

Žiri je MAM festivala doneo odluku da je pobednik večeri aforističara Miloš Đurđev.

         Prosto je naverovatno da se javilo toliko kvalitetnih aforističara i većina aforizama bi odmah mogla da bude objavljena, ocenio je dr Mladen Dražetin, predsednik žirija drugo veče festivala monologa, aforizama i monodrame koje je održano 25. novembra u restoranu Hotela Anker.
         
Dragan Kolak iz Titela prvi se predstavio sa 15 dobrih aforizama nešto brojnijoj titelskoj publici ove večeri. Aforizme Đure Kralja iz Bačke Palanke i Anđelka Erdeljana iz Novog Sada čitali su Gojko Todorović i Miloš Babić, domaćini ove večeri. Zatim se predstavio Mirko Žigić iz Gardinovaca sa svojim aforizmima, a domaćini su prezentovali poslate aformizme Miće Tumarića iz Novog Sada i Rade Đergovića iz Šapca. Miloš Đurđev iz Novog Sada bio je poslednji učesnik ove večeri.Dok je trodnevni žiri zasedao gostima se predstavio orkestar AKUD-a Jovan Popović.

       
Žiri je doneo odluku da je pobednik večeri aforističara Miloš Đurđev, odnedavno penzioner, koji se punih 17 godina bavi satirom i do sada se sa više hiljada humorističko satiričnih priloga pojavljivao u mnogim našim listovima, kao i u časopisima u Republici Srpskoj i Makedoniji. Četiri godine je imao stalnu satiričnu rubriku NS – banana u NS – nedeljniku i četiri godine se redovno pojavljivao u emisiji Duga šou na RTV Duga. Sedam godina je bio saradnik u emisijama Radio Beograda Tup-Tup i Karavan. Dobitnik je treće nagrade za aforizam na šabačkoj Čivijadi 2002. i dve nagrade Banatsko pero 2004. godine. Član je sekcije za humor i satiru koja je formirana u Društvu književnika Vojvodine. Do sada je objavio 4 knjige aforizama i peta je u pripremi. Kaže da mu je žao što je sužen prostor, pogotovo u pisanim medijima, za aforističare.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 08, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *