Deca sa Kosova u titelskoj opštini

Stotinu pet mališana od četvrtog do osmog razreda iz svih delova Kosova i pet nastavnika borave od 8. do 17. decembra u svim mestima opštine Titel.

        Mališani sa Kosova biće smeštenima po porodicama, a tokom boravka pohađaće redovnu nastavu sa svojim vršnjacima. Biće to prilika da decu i porodice koje su ih primile obiđu predstavnici lokalne samouprave. U nedelju 10. decembra obići će Novi Sad, prisustvovati završnoj manifestaciji „Zaštitimo našu decu“ u bioskopu „Arena“. Sve ulaznice – pokloni ove manifestacije biće uručene upravo deci sa Kosmeta. Deca će obići Petrovaradinsku tvrđavu i tržni centar „Rodić“. U petak 15. decembra za 18 časova zakazan je zajednički humanitarni koncert, a za 20 časova večera i druženje sa decom i porodicama u hotelu Tisa.
       
Povratak dece sa Kosova planiran je za nedelju 17. decembra u prepodnevnim satima.
        Među ovom decom, nažalost, polovina su ratna siročad. Do realizacije ovog programa pod nazivom „deca Kosmeta u školskim klupama u opštini Titel“ došlo je u saradnji sa Narodnom kancelarijom i nevladinom organizacijom „Dečija radost“ iz Gnjilana.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 09, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *