AKUD-ovci iz Titela u Beogradu, Subotici

U okviru kulturne saradnje opština Zvezdara i Titel AKUD „Jovan Popović“ prvi je 25. novembra, od društava sa područja naše opštine, gostovao u Beogradu.

        Predstavili su se sa igrama, svadbenim običajima. Aktiv žena je priredio izložbu ručnih radova ali i kulinarskih đakonija. Bilo je to lepo gostovanje koje je naišlo na srdačan prijem domaćina, kažu članovi Društva.
       
Narednog vikenda 1. decembra gostovali su u Subotici na trodnevnom Međunarodnom festivalu „Pesmom i igrom kroz Vojvodinu“: Prve večeri nastupila su Društva iz Melenaca, Bajmoka, Subotice, a Titeljani su se predstavili sa Svadbenim običajima iz Titela. Publika je naše izvođače pozdravila velikim aplauzom, a sa Somborcima je dogovorena čvršća saradnja pošto oni izvode svadbene običaje kod Bunjevaca. Takođe je dogovorena bolja saradnja sa Subotičanima tako da uskoro možemo očekivati gostovanje nekog od društava sa severa Bačke.Dan posle titelski amateri, po tradiciji, predstavili su deo svog repertoara učesnicima gostinskog lova.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 08, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *