Čika Draganove škole

Kada se govori o titelskom sportu u poslednjih pedesetak godina neizostavno je ime Dragoljuba Đurđevca.

        Kao mlad pedagog po dolasku u Titel mnogo je radio sa decom gimnastiku, fudbal, rukomet, stoni tenis… I sam je bio aktivni sportista.Njegovo čedo je i nekadašnja državna reprezentativka u rukometu Mira Jasić.
        Po penzionisanju i povratku u Titel pomogao je u osnivanju košarkaškog kluba, veslačkog, tri godine je vodio školu plivanja u kojoj je 300, ne samo titelskih, mališana naučilo da pliva. Radio je sa najmlađim u predškolskoj ustanovi, korektivnu gimnastiku sa decom kojoj je to bilo potrebno.
        Pre nepune dve godine sa četrdesetak mališana počeo je sa malom školom gimnastike. Početkom leta brojni roditelji su ga molili da obnovi školu plivanja. – To nisam mogao da prihvatim jer je veliki broj zainteresovane dece, a ja sam o njima ne mogu adekvatno da vodim brigu. Zato sam za „svoje“ mališane, većina njih nije imala prilike da ode na letovanje, organizovao, mislim, zanimljivo leto, priča ovaj neumorni, skromni entuzijasta.
        – Mali gimnastičari su tri puta sedmično po tri sata provodili sa, čika Draganom. U dvorištu njegove porodične kuće, pošto im škola nije dala salu na korišćenje, radili su gimnastiku, prokrčenim stazama išli su na Breg, u Tisi su učili da plivaju, a bicikle vozili po manje prometnim ulicama ili dolmom pored Tise. Milorad Radulović mu je besplatno ustupio halu „Ankera“ za vreme loših, kišnih dana, priča Đorđe Šer čiji su sinovi pohađali ovu školu.
        Ovu, naravno, besplatnu, školu pohađalo je tridesetak malih gimnastičara, a na žurci u čast završetka škole o tome kako naporno trenira i radi u sportu ispričale su gošće Draganove unuke Sara (12) i Srna(11) Stojšljević, koje skoro deset godina treniraju tenis na Floridi u čuvenom kampu „Botilijeri“.
        Pre mesec dana Dragoljub Đurđevac je počeo da radi i sa trećom grupom, decom predškolskog uzrasta. 

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 17, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *