Doneli na poklon predstavu

Titelski i šajkaški mališani 1. novembra odgledali su predivnu predstavu „Pinokio“ PAN teatra koju im je poklonila opština Zvezdara.

        – To je nastavak saradnje na kulturnom polju dve opštine, Zvezdare i Titela. Nedavno smo imali izložbu tri slikara iz titelske opštine pod nazivom „Bački kristali“ koja je izazvala veliku pažnju naših sugrađana. Mladoj slikarki Smiljani Čurić doneli smo i poklon – knjigu, a mališanima ove opštine jednu od predstava PAN teatra „Pinokio“, upoznaje domaćine u OŠ „Svetozar Miletić“ Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara. Gospodin Popović i njegovi saradnici govorili su da, iako je to ingerencija grada, ulažu napore i sredstva da bi se pomoglo kulturnoj delatnosti. Tako Pan Pozorištu obezbeđuju prostor, a festival profesionalnih dečijih pozorišta Pozorište zvezdarište ima ogromnu podršku opštine Zvezdara. Lazar Paroški, direktor škole i jedan od učesnika izložbe u Beogradu gostima je govorio o najpoznatijim slikarima iz naše opštine Stojanu Trumiću i Iliji Kolariću i o samoj školi.
        Preko 70 mališana iz Predškolske ustanove „Plavi Čuperak“ i više od 200 učenika nižih razreda OŠ „Svetozar Miletić“ zajedno sa učiteljima, vaspitačima ali i svim prisutnim uživalo je u predstavi Pinokio autora i aktera predstave Milovana Milovanova. Deca su bila aktivni učesnici u predstavi što je oduševilo i glumce. – Imate predivnu publiku u predivnoj školi u Šajkašu i ovde, uverava Olivera Viktorović, alfa i omega Pan teatra.
        Da su beogradski umetnici sve oduševili potvrdila je i Jovanka Andrić, direktor PU „Plavi čuperak“ koja se dogovarila da jednu predstavu ovog pozorišta vide svi predškolci iz opštine.
        Pre toga Milan Popović je obećao još jedan poklon, još jednu predstavu za mališane iz dva mesta iz titelske opštine. Predstavnici dve opštine dogovorili su se o čvršćoj saradnji dve opštine u oblasti kulture.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 17, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *