Izdato 116 dozvola za upravljanje motornim čamcima

Posle višegodišnje pauze pre dve godine obnovljen je rad kapetanije u Titelu. Ta pauza uticala je da se većina vlasnika plovila dosta komotno odnosi kada je u pitanju registracija čamaca.

              Ipak, oni najsavesniji su svake godine svoja vozila na vodi registrovala u Novom Sadu, Senti. Ove godine je registrovano ukupno 86 čamaca što je znatno više u odnosu na predhodnu, a pretpostavka je da je samo u Titelu oko 190 čamaca. Problem je, tvrde u kapetaniji, u tome što sva mesta koja su vezana za titelsku kapetaniju nemaju marine Žabalj, Zrenjanin, Titel, Žitište. Odnedavno, kapetanija je dobila čamac za inspekcijski nadzor pa će, zahvaljujući tome, moći da kontroliše brodove i čamce koji plove Begejom i Tisom. Biće to prilika da se proveri da li su čamci registrovani, i da li oni koji njima upravljaju imaju dozvole. Naravno, svi oni koji ne budu imali potrebnu dokumentaciju biće sankcionisani, tvrde u kapetaniji.
          
Za proteklih petnaestak godina bilo je dosta prodaja i preprodaja čamaca, evidentno je da postoji velika razlika između upisanih i aktivnih čamaca, pa će se morati uraditi njihov prepis kako bi se obezbedila ažurna evidencija. Svakako je zanimljiv podatak da je za dve godine od ponovnog otvaranja kapetanije 116 lica uspešno položilo ispit pred komisijom i dobilo dozvole za upravljanje motornim čamcem.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 24, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *