Uprkos nevoljama FK Miletić nastavlja takmičenje

Novo rukovodstvo traži izlaz iz krize

        Nikada u svojoj dugoj istoriji Fudbalski klub Miletić iz Mošorina nije bio u većim neprilikama: dugovi, nedostatak sredstava, loši uslovi rada, loši rezultati… U toj bezizlaznoj situaciji, napuštanje takmičenja i gašenje kluba bilo je na pragu. A to bi bila najveća šteta, kako za klub sa tradicijom, tako i za školsku decu i omladinu koju FK Miletić okuplja u Mošorinu. Da do toga ne dođe, izabrano je novo rukovodstvo kluba na čelu sa Predragom-Peđom Jankovićem, doskorašnjim igračem i trenerom, koji je oko sebe okupio osmoricu mlađih i agilnijih ljudi te da s njima pokuša pronaći izlaz iz krize.
         – Pokušaćemo da unapredimo rad kluba, kako organizaciono, tako financijski i kadrovski. Angažovali smo i novog trenera, Vinka Đurića iz Šajkaša, bivšeg igrača Borca, koji je mlad i ambiciozan. Kvalitet igrača s kojima raspolažemo nije na nivou proteklih godina, ali je dobro što za prvi tim konkurišu igrači između 17 i 23 godine. Ovako mlada ekipa trebala bi da u naredne dve-tri godine pokaže svoj pravi kvalitet – ističe Janković.
          Finansije su, kao i svugde, najveći problem. Uz želju Mesne zajednice da pomogne klubu, očekuje se pomoć Opštine i sponzora. Kompanija “Lav pivo“ pomogla je klub sa dve garniture opreme i kompletom lopti, što daje nadu novoj upravi.
          FK Miletić će ipak da nastavi takmičenje u prolećnom delu prvenstva pa su počeli sa pripremama. Za prvi tim na raspolaganju imaju 17 fudbalera, ali se taj broj stalno povećava dolaskom novih igrača. U podmlatku imaju dve selekcije u rasponu od drugog do osmog razreda. Seniori treniraju pet puta nedeljno. Još nisu imali kontrolnih utakmica, ali se nadaju da će do nastavka prvenstva pronaći protivnike i termine za barem dva-tri prijateljska susreta.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 13, 03, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *