Uhapšeni zbog „pljačke veka“ planirali novi zločin

NOVI SAD, BEOGRAD: Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je policija uhapsila šest osoba koje se sumnjiče da su u martu prošle godine učestvovali u pljački pošiljke od 850.000 evra u Ustaničkoj ulici u Beogradu, ali da novac nije pronađen.

 

Dačić je naglasio da su osumnjičeni za tu, kako je nazvana, „pljačku veka“, uhapšeni dok su se pripremali za novu pljačku.

„Ova grupa je prema saznanjima MUP-a bila najopasnija kada su u pitanju pljačke, a samo organizator Uroš P je osumnjičen za tri pljačke kojima je pribavio sebi oko 1,2 miliona evra. Namera im je bila da sledeću akciju izvedu u „Dis“ marketu u Kragujevcu, gde su očekivali da uzmu oko 300.000 evra“, precizirao je Dačić.

Dačić je ponovio da su uhapšeni posle višemesečne pretrage i to kada su se logistički pripremali za nove pljačke.

Kako saznaje Radio-televizija Vojvodine, u Novom Sadu, u ulici Marije Bursać 43, lišeni su slobode braća Nenad Kurilo i Darko Kurilo, obojica 1986. godište. Treći član Uroš Petrović je uhapšen na Zlatiboru. Pored njih uhapšene su još tri osobe.

Od Darka Kurila uzeta je izjava u Policijskoj upravi u Novom sadu, biće mu oduzeto tri hiljade evra, koji su pronađeni kod njega i biće pušten na slobodu.

Hapšenje je izvršeno na više lokacija, a kako je dodao, bitno je da je u poslednje vreme došlo do velikog broja hapšenja zbog razbojništva i pljački, posebno pošiljki novca.

Hapšenja su izvršena na Zlatiboru, u Novom Sadu i Kragujevcu, a u njima su privedeni svi za koje se sumnja da su učestvovali u toj pljački.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 10, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *