Marić za RTV: „Kontrast“ bez upotrebne dozvole

RTV: „Na osnovu informacija sektora za vanredne situacije MUP-a vlasnik diskoteke „Kontrast“ nije imao upotrebnu dozvolu. Upotrebnu dozvolu izdaje nadležni sekretarijat u lokalnoj samoupravi. Objekat nije imao upotrebnu dozvolu ni za rad i ni za protivpožarnu zaštitu“, izjavio je za RTV Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a.

 

On je u emisiji „1 na 1“ Radio –televizije Vojvodine rekao da je potrebno da se se preispita sva dokumentacija za ovaj slučaj i koje su sve mere naložene jer je objekat „Kontrast“ bio u fazi legalizacije.

Prema Marićevim rečima Srbija ima 3000 vatrogasaca, a treba joj osam hiljada. Vatrogasci u Srbiji nemaju interventne uniforme, koriste FAP- ove iz 1968. godine kao vatrogasna kola, 24,5 godine je prosek starosti vatrogasnih vozila. Najjeftinije vatrogasno vozilo košta 150 000 evra.

Marić je rekao da je požara na otvorenom bilo 4000 za 45 dana, pali se korov na otvorenom, podneto je 450 prekršajnih prijava, a to je samo 10 odsto sankcionisanih od onih koji su palili korov.

„Sankcionisanje nije dovoljno, potrebno je pomeranje svesti. Edukacija se pravi od osnovnih škola, kroz edukaciju se radi podizanje svesti. Svaka kuća treba da ima priručnik kako se sačuvati prilikom poplava, zemljotresa i tako dalje“, rekao je on.

Prema njegovim rečima potrebno je objedinjavanje sistema, Vatrogasci – Policija – Hitna pomoć, a taj sistem „112“ košta 8-9 miliona evra.

Emisiju „1 na 1“ Radio – televizije Vojvodine u kojoj je gost bio Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a u celosti možete da pogledate ovde.

Autor: Redakcija
Datum: 02, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *