Komisija zabranila koncentraciju Kostićevom „Sunoku“

BEOGRAD: Komisija za zaštitu konkurencije objavila je rešenje, kojim zabranjuje sprovođenje koncentracije između preduzeća „Sunoko“ iz Novog Sada i grčke kompanije „Helenik šugar industri“ (Hellenic Sugar Industry).

 

Kompanija „Sunoko“ sastavni je deo „MK grupe“ u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića i konkurisala je prošle godine na tenderu za kupovinu grčke kompanije za proizvodnju šećera „Helenik šugar industri“ i sve do sada je čekala dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije o koncentraciji.

Komisija je međutim, rešenjem koje je objavila na svom sajtu, odbila predlog strukturnih mera koje je predložio „Sunoko“ i zabranila koncentraciju, što praktično onemogućava kupovinu grčke šećerane.

Postupak odobrenja koncentracije pred tom državnom institucijom podrazumevao je da podnosilac prijave za odobrenje koncentracije da neke predloge, što je na kraju „Sunoko“ i učinio suštinski predlažući – da izjednači veleprodajnu cenu šećera na stranom i na domaćem tržištu i da proda jednu ili dve šećerane u svom vlasništvu u narednom periodu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *