Rasvetljeno šest lažnih dojava u školama

NOVI SAD: Novosadska policija danas je saopštila da je rasvetljeno šest lažnih dojava o podmetanju bombe u školama u Novom Sadu i Žablju.

Kako se navodi, osnovano se sumnja da su dva četrnaestogodišnjaka i njihova vršnjakinja, u jednoj novosadskoj osnovnoj školi koju pohađaju, lažno dojavili da je postavljena bomba i time izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

telefonSvako od njih se tereti da je po jednom izvršio ovo krivično delo, a u dva slučaja osumnjičeni su pozivali sa javne govornice.

Za izazivanje panike i nereda tereti se i jedan 17-godišnji gimnazijalac, kome je policija oduzela mobilni telefon koji je koristio za izvršenje ovog krivičnog dela.

Takođe, policija je rasvetlila i dve lažne dojave o postavljenoj bombi u srednjoj školi u Žablju, zbog čega je podnela krivičnu prijavu protiv maloletnog meštanina zbog izazivanja panike i nereda putem interneta.

Policija je saopštila da nastavlja rad na rasvetljavanju svih lažnih dojava o postavljenim bombama na području Policijske uprave Novi Sad.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 18, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *