Pokrajina pomaže razvoj opštine Titel

TITEL: Opština Titel i u narednoj godini može da računa na sredstva za finansiranje projekata od kapitalnog značaja za njen razvoj, koja će biti izdvojena iz programskog budžeta Fonda za kapitalna ulaganja – zaključak je sa radnog sastanka koji je danas održan u ovoj lokalnoj samoupravi. Na sastanku, na kome su prisustvovali pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i demografiju prof. dr Vesna Kopitović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel Dragan Božić i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković, razgovaralo se o razvojnim planovima i problemima opštine Titel.

 

opstina titel fond za razvoj vojvodina

 

U skladu sa predlogom opštine Titel, prioritetni projekti koji zahtevaju finansijsku podršku Fonda za kapitalna ulaganja u 2014. godini, su nastavak finansiranja infrastrukturnih projekata izgradnje i revitalizacije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj opštini. V. d. direktora Fonda Nebojša Malenković je ovom prilikom istakao da su sredstva za opštinu Titel, za pomenute projekte, isplanirana u budžetu Fonda za narednu godinu.

„Međutim, naša sredstva su ograničena. Ukoliko Vlada Republike Srbije ne ispuni svoju Ustavnu obavezu i ne opredeli finansijska sredstva koja Vojvodini pripadaju, onda ni Fond neće moći da ispuni sve realne potrebe titelske opštine, poput finansiranja izgradnje zdravstvene ambulante u Mošorinu“, istakao je Malenković.

Predstavnici opštine Titel su ukazali da je rešavanje problema iz oblasti zdravstva od velikog značaja za normalan život žitelja ove opštine. Pokrajinska sekretarka za zdravstvo i socijalnu zaštitu prof. dr Vesna Kopitović je iznela predloge za rešavanje ovih problema i izrazila spremnost da zajedničkim snagama podignu nivo zdravstvene zaštite stanovnika ove opštine.

Izvor: vojvodina.gov.rs

Autor: Redakcija
Datum: 13, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *