TO opštine Žabalj na turističkoj berzi TOUR-EX-YU

U organizaciji Turističke prizme doo iz Novog Sada održana je “TOUR-EX-YU“ turistička berza i to po četvrti put u Hrvatskoj na ostrvu Krk (Malinska). Naime, predstavnici Turističke prizme doo i organizatori hrvatske poslovno-turističke berze “PUT“ dogovorili su se i ove godine da zajednički organizuju tj. objedine ova dva skupa, pre svega, u cilju uspostavljanja bolje regionalne saradnje.

 

tour ex yu zabalj

 

U svemu ovome, svesrdnu pomoć kao suorganizator dala je i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), kao i naše nacionalno udruženje putničkih agencija YUTA.
Na berzi su učestvovale brojne Turističke organizacije i agencije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Slovačke. Zaključak berze jeste neophodnost bolje regionalne saradnje i umrežavanje ponude ex-yu prostora, kako bi bili atraktivnija i konkurentnija ponuda na sve zahtevnijem turističkom tržištu.
Obzirom da hrvatski turoperatori već dovode grupe van sezone ( letnje ) i usmeravaju ih dalje ka drugim državama, pa i ka Rumuniji, mnogi stakeholderi u Vojvodini mogu se naći u njihovoj ponudi i ostvariti dobit, te je dalja saradnja i komunikacija neophodna.

Izvor: Turistička organizacija opštine Žabalj

Autor: Redakcija
Datum: 12, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *