Potpisani ugovori po konkursu iz oblasti elektronskih komunikacija

NOVI SAD, ŽABALJ: Danas je u Vladi Vojvodine potpisano 22 Ugovora, sa isto toliko lokalnih samouprava. Žabalj je jedna od tih opština, koja je blagovremeno aplicirala po konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za oblast elektronskih komunikacija i informacionog društva. Konkurs je raspisan još u avgustu ove godine, a sprovodi ga Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

 

opstina zabalj cedomir bozic bojan pajtic

 

Lokalne samouprave, koje su prošle na Konkursu, iskoristiće preko 29 miliona dinara u sufinansiranju lokacija koje će građanima omogućiti slobodan pristup internetu, a takvih HETSPOT lokacija će biti 77 u Pokrajini. Treba napomenuti da je po ovom pitanju usvojeno čak 90% podnetih zahteva.
Takođe je ovim programom predviđena mogućnost unapređenja uspostavljanja sistema videonadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana. Odobrena su sredstva za 39 raskrsnica u 9 gradova i opština Pokrajine.
Insistiralo se na pojačanom sistemu bezbednosti učenika u srednjim i osnovnim školama, tako da će se u tu svrhu 15 obrazovnih ustanova u Pokrajini opremiti najsavremenijim videonadzorom.
Svečanom uručivanju Ugovora prisustvovao je i Predsednik Vlade Pokrajine Vojvodine dr Bojan Pajtić, a od Pokrajinskog sekretara Miroslava Vasina, ovaj vredni dokument je preuzeo i predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.
Po rečima Čedomira Božića, tokom 2014. godine iz ovih sredstava, ali i učešćem sopstvenih, na teritoriji opštine Žabalj urediće se pet lokacija za besplatan pristup internetu (pored već dva urađena), zatim će se sprovesti videonadzor u osnovnim školama u Žablju i Čurugu. Savremenom video tehnikom obezbediće se i glavna raskrsnica u Žablju.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 10, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *