Završen 22. Tini festival u Temerinu

TEMERIN: Dvadeset drugi Tini festival u Temerinu privukao je ove godine 11 tinejdžera i 9 takmičara u omladinskoj konkurenciji. Festival, koji organizuje MKUD Sirmai Karolj, otvorio je predsednik vojvođanskog mađarskog Kulturnog saveza Karolj Dudaš.

 

tini fest temerin 2013

 

Članovi stručnog žirija Jovan Adamov, Deneš Fišteš, Erne Verebeš i Izabela Gužvanj imali su pune ruke posla. U konkurenciji tinejdžera (13 – 18 godina) prvo mesto osvojila je Sabina Taši iz Mužlje. Slede, Anabela Aleksa iz Ade i Sendi Pager iz Mužlje. Posebnu nagradu stručnog žirija dobila je Tamara Harmat iz Totovog Sela.
Kod pevača omladinske kategorije prvu nagradu žirija dobila je Agota Varga iz Sente, drugo i treće mesto osvojili su Temerinci Timea Šanta i Arnold Kurcinak. Posebna nagrada pripala je Lilijen Kranjec iz Ade. Stručni žiri uručio je nagradu za vernost uručio Ištvanu Papišti iz Budisave, kojem je ovo bilo deveto učešće na festivalu u Temerinu.
Nagradu žirija publike dobila je Monika Biro iz Temerina.
U gala programu Tini festivala, uz pratnju orkestra Aleksandra Dujina nastupali su dosadašnji pobednici Tini festivala: Timea Šanta i Ileš Bečei, a više od hiljadu gledalaca pozdravilo je nastup gosta iz Mađarske Norberta L. Kiralja, učesnica nacionalnog takmičenja X Faktor u Budimpešti.

Autor: Mile Milojević
Datum: 25, 11, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *