Jačanje efikasnosti opštinske uprave Titel

TITEL: Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski posetio je danas Titel, gde se sastao sa predsednikom Opštine Draganom Božićem, sa kojim je obišao i Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj ove opštine.

 

bugarski bozic titel

 

Na sastanku se govorilo o potencijalima opštine Titel, kao i o problemima sa kojima se susreće u oblasti privrede, investicija i infrastrukture, te značaju i potrebi da se modernizuje način rada lokalnih samouprava.
– Osnova svake lokalne samouprave su tri sastavne komponente vojvođanskog standarda. Izuzetno je bitno da svi gradovi i opštine imaju startegiju razvoja, dokument kojim će definisati svoje prioritete, zatim ljude koji će to sprovesti u delo, kao i da postoji kanal komunikacije sa građanima. Upravo u tome je i značaj Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj za opštinu Titel – izjavio je Bugarski. On je dodao da je potrebno modernizovati način rada uprave i uvesti šalter sale u svakom naseljenom mestu, kao i da je važno da se jedinice lokalne samouprave interno organizuju na transparentan način.
Opština Titel je implementirala projekat pod nazivom „Povećanje efikasnosti opštinske uprave Titel za uspešnije korišćenje IPA predpristupnih fondova Evropske unije i podršku razvoja privrede kroz formiranje Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj – KLER“. Sredstva za projekat u ukupnoj vrednosti od 1.335.000,00 dinara, dodeljena su u okviru javnog poziva koji je raspisao Pokrajinski serektarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Na taj način je za realizaciju projekta obezbeđeno 75 % vrednosti projekta. Partner opštine Titel na ovom projektu je Regionalna razvojna agencija Bačka.

Autor: Redakcija
Datum: 22, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *