Aktivnosti povodom dečije nedelje

ŠAJKAŠ: Proletos, tačnije 10. aprila 2013. godine, registrovano je u Šajkašu Udruženje građana „Sve što mogu da uradim“, čiji su osnivači Slađana Borenović, Zorica Andrejević i Dragana Panić. Ciljevi osnivanja Udruženja su poboljšanje kvaliteta života marginalizovanih grupa u društvu i poštovanje njihovih osnovnih ljudskih prava, kao i prava na kvalitetan život dece, odraslih i starih ljudi. Sedište Udruženja za sada, dok ne dobiju svoje prostorije, je u Šajkašu, u Omladinskoj ulici broj 43, a prostor delovanja je teritorija opštine Titel.

sajkas decija nedelja

 

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, aktivistkinje Udruženja prikupile su od sponzora školski pribor, odeću, obuću i sredstva za higijenu za materijalno ugroženu decu i decu sa razvojnim poremećajima kao i za decu sa invaliditetom Osnovne škole „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša i Mošorina. Akciju su podržali predsednik opštine Titel mr. Dragan Božić, predsednik MZ Šajkaš Đuro Kukrić kao i rukovodstvo OŠ „Isidora Sekulić“. Sponzori koji su poklonima obradovali decu su: STR „Stoja“, Poljoapoteka „Suncokret“, Poljoapoteka „Agro plod“, STR „Seka“, SZTR „Elmos“, Škola engleskog jezika „Robin Hud“, STR „Jole i Iva“, STR “Jovana”, Kafe bar „Atos“, Etno kućerak i Kokan kao i mnogi građani koji su prepoznali značaj ove akcije.
Ovim se akcija prikupljanja pomoći za materijalno ugroženu decu i decu sa razvojnim poremećajima kao i decu sa invaliditetom ne završava i ovo je stalno otvoren poziv svim ljudima dobre volje da svojim poklonima pomognu deci i njihovim roditeljima da im život bude lakši i dostojanstveniji. 

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 17, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *