Kroz Bazar zdravlja kontrolu prošlo 274 građana

ŽABALJ: Protekla nedelja je u žabaljskoj opštini prošla u znaku „Bazara zdravlja“, koji su organizovali žabaljski Dom zdravlja i lokalna samouprava. Doktori su primali građane u sva četiri mesta, a odziv je bio različit, što je zavisilo od nivoa animiranja građana. Kako je i najavljeno, to je bila prilika da bez bilo kakvih dodatnih formalnosti građani iskontrolišu krvni pritisak, nivo šećera, EKG, itd.

bazar zdravlja opstina zabalj

 

Doktori su na licu mesta davali savete građanima kod kojih je evidentirano nešto na čega treba obratiti pažnju.
Ukupno se odazvalo 274 građana, mada se očekivalo daleko više, što znači da se ubuduće mora više posvetiti pažnje boljem informisanju građana o postojanju ovakvih akcija. Procentualno, računajući broj stanovnika, najbolji odziv je bio u Đurđevu – 123 građana. U žablju ih je bilo 77, u Čurugu 41 i u Gospođincima 33.
Ipak, najvažnije je to, da je Dom zdravlja omogućio manje pokretnim licima da dođu do „Bazara zdravlja“, pa su tako ambulanta kola prevezla u Đurđevu 17, u Žablju 12, u Gospođincima 8 i u Čurugu 7 starijih osoba.
Ovaj vid pristupa pacijentima je naišao na pozitivne reakcije građana, a organizator će za sledeću akciju pokušati da značajnije omasovi ovu akciju preventivnog očuvanja zdravlja.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 15, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *