Libija – brod „Sveti Stefan 2“ čeka da prestane nevreme

Tripoli: Brod „Sveti Stefan 2“ dobio je dozvolu libijskih vlasti da pristupi kako bi započelo ukrcavanje putnika, ali ga je u tome sprečilo veliko nevreme, javio je radio Antena M.

 

Direktor za konzularna pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija Željko Stamatović je rekao da postoji mogućnost da ukrcavanje počne večeras, ali da sve zavisi od vremenskih uslova.

On je kazao da su sve dozvole dobijene i da je sve spremno za ulazak, ali brod ne može da uđe zbog nevremena.

Lilić: Jedan broj srpskih građana još u Ras Lanufu

Bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije Zoran Lilić rekao je večeras da jedan broj srpskih građana nije uspeo da se ukrca na brod „Sveti Stefan“ kojim je trebalo da budu evakuisani iz Libije, jer većina njih nema pasoše.

Gadafi: Situacija potpuno mirna, narod me podržava

Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da je situacija u Libiji potpuno mirna i da ga narod podržava, optuživši Al Kaidu da stoji iza „terorističkih bandi“ koje su odgovorne za žrtve u zemlji.

„Trenutno nema incidenata i Libija je potpuno mirna. Nema ničeg neobičnog, nema nemira“, rekao je Gadafi u večeras emitovanom telefonskom intervjuu za televiziju Pink.

SB UN jednoglasno izglasao sankcije Libiji

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom zamrzava imovinu libijskog lidera Moamera Gadafija i petoro njegove dece, a od Međunarodnog krivičnog tribunala zatražio da ispita nasilje režima protiv stanovništva, jer se ono može smatrati zločinom protiv čovečnosti.

Pobunjenici zauzeli libijski grad Zavijah

Naoružani pobunjenici zauzeli su danas grad Zavijah, 50 kilometara zapadno od Tripolija, javio je Rojters.

Libijska opozicija formirala prelaznu vladu

Libijske opozicione snage formirale su prelaznu vladu na istoku zemlje, a za nasilje nad antivladinim demonstrantima okrivljuju isključivo lidera Moamera Gadafija, saopštio je bivši ministar pravde Mustafa Mohamed Abud Ajleil.

Obama, Klinton, Merkel: Gadafi treba da ode

Američki predsednik Barak Obama izjavio je prethodne večeri, u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da libijski lider Moamer Gadafi treba da ode sa vlasti, a isto mišljenje iznela je i američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 28, 02, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *