Socijalna mapa: Dijalog „optimista“ i „pesimista“

Beograd: Ekonomski savetnik premijera Jurij Bajec izjavio je danas da ekonomski indikatori ukazuju da će 2011. godina biti nešto malo bolja od prethodne dve godine, ali da se ne može govoriti o nekom značajnijem pomaku.

Srbija se suočava za konstantnim padom životnog standarda građana iocenili su predstavnici reprezentativnih sindikata, na Okruglom stolu Tanjuga „Socijalna mapa i standard stanovništva Srbije u ekonomski teškoj 2011“.
Bajec je za Okruglim stolom Tanjuga o socijalnoj mapi i standardu stanovništva precizirao da ekonomski pokazatelji kao što je odmrzavanje plata i penzija, privlačenje stranih investicija govore da nema razloga da ova godina u ekonomskom smislu bude gora od prethodne.

Krajem godine rast zaposlenosti

On je naglasio da su glavne posledice ekonomske krize u Srbiji veliki pad zaposlenosti, koja je u prethodne dve godine smanjena za po 100 hiljada ljudi godišnje, zatim opadanje standarda zbog zamrzavanja plata i penzija, a zatim i inflacija viša od planirane, što je dodatno pogoršalo standard građana.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 01, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *